2008. november 27., csütörtök

Civil-kontroll

Éled a civil-kontroll!

 

November 25-én név szerinti szavazással, egyhangúlag fogadta el az OrszággyĹąlés a képviselĹ‘i költségtérítés megadóztatásáról szóló indítványt. Ez alapján az országgyĹąlési képviselĹ‘k, a polgármesterek és az önkormányzati képviselĹ‘k februártól 15 százalékos adót fizetnek költségtérítésük és költségátalányuk után.

 

Ezzel kapcsolatosan hosszabb anyag olvasható a honlapomon a Napló (blog) pont alatt http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=5), de a lényeg: EZ NEM MEGOLDÁS a mi kérdésünkre, csak porhintés, hiszen a költségtérítéshez továbbra sem kell számlákat bemutatni! Tehát ezután sem akarják hiteles bizonylatokkal igazolni a havi félmilliós nagyságrendĹą költségtérítést, azaz marad a “fiktív” kifizetés.

 

Kizárt, hogy a képviselĹ‘k mostani döntésének hátterében valódi áldozatvállalás lenne. Sokkal inkább az, hogy érzik az egyre erĹ‘södĹ‘ társadalmi ellenszenvet. Bízom abban, hogy ennek része ez a kezdeményezés is, és az egyre jelentĹ‘sebb támogatás, amiért hálás köszönet. Csak most jött el igazán az aláírásgyĹąjtés folytatásának fontossága, mert újra kiderült, hogy "szentjeink keze" továbbra is maguk felé hajlik.

 

Minél több aláírót kell keresni, ezen fog múlni, és mindenkinek szólni, hogy ugyanezt tegye!

 

Ha most sikerrel járunk, az messze túlmutat egy egyszeri népszavazáson. Elindulhat végre egy civil-kontroll, ami bármikor mĹąködésbe hozható, ha a közérdek úgy kívánja.

 

Hogy állunk?

 

Ez az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés, amit csak saccolni tudok most: kb. 34.000 aláírás született eddig. De hamarosan felkerül egy számláló a honlapra, ahol figyelemmel kísérheti bárki az addig beérkezett aláírások számát, és igyekszünk még néhány praktikus dolgot is feltenni.

 

Amiben segítséget kérnék: minél több helyre ki kellene ajánlani a honlapot, és ha van sajtós ismerĹ‘se bárkinek, kérem hívja fel a figyelmét arra, hogy érdekes dolog van itt készülĹ‘ben…

 

Még valami fontos. Arra kérnék mindenkit, hogy csak akkor írjon vissza válasz e-mailt, ha tényleg fontos közlendĹje van, mert ha hirtelen több ezer válaszlevél jön, azt már képtelen vagyok feldolgozni a 4 gyerek mellett. Most tényleg az a legfontosabb, hogy olyanokhoz jusson el a hírünk, akik még nem tudnak errĹ‘l semmit.

 

És nagyon örülök mindenkinek, meg annak is, hogy ilyen széles összefogás kerekedett.

 

Üdvözlettel: Seres Mária

"A felfedezés lényege: látni azt, amit már mindenki látott, 
de olyat gondolni, amit senki más nem gondolt róla."

Szent-Györgyi Albert