2008. december 3., szerda

Idézet egy blogból

Jot tesz a katonasag a ferfiaknak???
Elmélkedés »


ღﭻஐ*Pálinkás Marianna*ღﭻஐ (maryenn), tegnap 16:14
Megjegyzések: 34
Az eddigi eletem soran egy parszor mar megtapasztaltam (nem mintha ferfifalo lennek:)) en is es a baratnoim is, hogy azok a "fefiak", akiknek mar nem kellett bevonulni katonanak testileg, de foleg lelkileg sokkal gyengebbek, mint azok, akik leszolgaltak a 24 vagy 12honapjukat.
Amit baratnoimmel egyutt megtapasztaltunk, hogy ezek az anyamasszony katonai elvarjak baratnojuktol, feleseguktol, hogy kiszolgaljak oket, maximalisan ki legyen nyalva a fenekuk, mert egyedul keptelenek (vagy lustak) "egy bogre teat vagy tojasrantottat" elkesziteni, mert anyuci mindig ott volt mellettuk, a szajukba adta a kajat, kimosta a gatyajukat, zoknijukat es igy egy alamuszi, gyamoltalan ferfinemzedeket neveltek fol.
Lelki gyengeseget ugy ertelmezem, hogy nem kepesek harcolni az igazsagukert, szerelmukert, nem ismerik el a hibaikat es alazatosak sem tudnak lenni.
Pl.:aminek tanuja voltam, hogy a baratnom mindent megtett a szerelmeert, de hiaba, mert "anyosnak" semmi sem tetszett, amit O csinalt, a fia pedig gyamoltalan volt ahhoz, hogy szembeszalljon az anyjaval es megvedje a parjat.
Es ez nem csak egy eset!
En azert gondolom azt, ha ezek a sracok lettek volna katonak vagy legalabbis tul estek volna a 6honapos alapkikepzesen, akkor valoszinu sokkal kemenyebbek lennenek es tanultak volna sok-sok onallosagot.

Termeszetesen, minden esetben vannak kivetelek, ugyanugy lehetnek gyamoltalanok azok is, akik voltak katonak es azok is lehetnek kemenyek, akiknek kimaradt az eletebol a katonai szolgalat.

Ezzel az irasommal nem akarok senkit megbantani, inkabb azt szeretnem, TI is irjatok le a velemenyeteket, hogy mit tapasztaltatok!
(elnezest kerek, ha tul kemeny szavakat hasznaltam, akinek nem inge, ne vegye magara!)

Szep napot

UI: Meglepően buzisak azok akik nem voltak katonák!

Nincsenek megjegyzések: