2009. február 4., szerda

Szomorú, és igaz!


Egy "Továbbított levél" ami egy rendkívüli, társadalmi felfordulást vázol

> Egy müncheni -bajor- kollégám hívott fel telefonon, s mesélte el az alábbi történetet:

" Berlinben volt kiküldetésen január elején, és bement az Unter den Lindenen az egyik antikváriumba, nézelődni, különösebb célok nélkül. Az üzletben rajta kívül csak a tulaj, egy öreg zsidó volt. Rendezgetett. Pár másodperc múlva nyílik az ajtó, s belépett egy nagyhangú, 70 körüli zsidó, s jiddisül köszöntötte a tulajdonost.
- Hogy halad az üzlet? -kérdezte, mire a másik csak a vállát rángatta, mondta, hogy: - Mindenki a Mein Kampfot keresi (Németországban tiltott irodalom). Erre a háverja elkezdett ajvekolni, hogy itt -mármint Berlinben- nem lehet már élni, mert a németek fasiszták, s egyre több a török, akik leszedik a sabeszdeklit is a fejéről. Ô már eladta a boltját, s mennek Budapestre, ott rögtön állampolgárságot kapnak, jó olcsó az üzletet beindítani, különben is a zsidóknak oda kell költözniük, az az új Izrael! - ez se késlekedjen, adjon fel mindent, a magyaroknál vadonatúj lakótelepek várják őket -ingyen-, a kormány is zsidó, a parlament is zsidó, a lányodék is ott vannak pár éve, stb, stb. A boltvezető válaszolt: - A lányomék is hívnak, hát nem tudom,... még kitartok itt egy kicsit. Mire a másik: - Egy szavadba kerül, holnap kamion jön érted, s viszik az egész üzletedet, neked meg egy szöget sem kell kihúznod a falból, mindent intéznek helyetted. Ezt a boltot meg jó pénzért kiveszik tőled a magyarok!
A vén zsidó még visszafordult az ajtóból, s azt mondta a háverjának, hogy ne sokat gondolkozzon, mert aki most nem lép, az már nem fog beférni Magyarországba, addigra megtelik!!! (zsidókkal)

Kollégám a pulthoz sétált, megkérdezte, hogy van-e Mein Kampf, majd kijött az utcára s felhívott telefonon. Elmondta az egészet, s hogy gondolataiba merülve tovább sétálgatott a Brandburger Tor felé. Elhaladt egy hatalmas háztömb mellett, s csak egy táblára lett figyelmes: -Ungarische Botschaft-
Nem hitt a szemének, sehol egy zászló a homlokzaton, csak kamerák, mint egy bank épületén. Be akart menni, megkérdezni, hogy miért nincs kint a Magyar Nemzet Lobogója a bejárat fölött, de az épület - munkaidőben - be volt zárva. Mikor visszafelé sétált, akkor vette észre, hogy van zászló, csak éppen az ötszintes, kb. harminc méter magas épület legtetején, valószínuleg a repülögéppilótáknak, és a szomszédban zajló építkezés darusanak mutogatván magát. (sic!)
Szavahihető ember a barátom, értelmiségi, jó családapa, s a modernkori Németországnak megfelelően kellőképpen liberalizmussal meghintve. Eddig fogalma sem volt róla, hogy ilyesmi létezhet a világban, de végre érdekelni kezdte a dolog. Nem csak a mi ügyünk, hanem általanosságban a zsidókérdés.
Miután személyesen is találkoztunk, megkérdezte, hogy ha tudnak róla Magyarországon, ha Peres is kimondta -már ezt is tudja!-, hogy felvásárolják Magyarországot, ha a kormány is ilyen szinten haza- és nemeztáruló, akkor miért nem tesznek ellene az emberek? Azt válaszoltam, hogy kevesen vannak a tettrekészek, a többi lapul, s várja a saját végzetét. Felvázoltam neki 2006-ot, kezdve B.öszöddel. Száját tátotta, s nem akarta elhinni, hogy ilyesmi elfordulhat a nagyrabecsült politikában.

Barátomat mélyen érintette ez az egész, főleg a magyar vonatkozása. Lassan egy magyar szakértő lesz belőle. Azóta is információkat gyujt ősnémet létére, sorba hozza a cikkeket, írásokat, hogy fordítsam le neki németre, s a fordított anyagokkal bombázza a neten ismerőseit, barátait, s azok címlistáját! Sőt, nekem is szállítja a világban fellelhető anyagokat a magyarokkal, a magyar üggyel kapcsolatban. Kapcsolatai révén szinte minden európai nyelvről le tudja kérni az anyagokat németre! " <

Pl. -------------------------------> 

Nincsenek megjegyzések: